WIE BEN IK

Mijn naam is Nelleke Bakker. Al van jongs af aan ben ik graag bezig met anderen. Ik vind het fijn om er voor een ander te zijn. Hulpverlenen zit in mijn bloed, zeg ik wel eens.

Door de jaren heen heb ik natuurlijk ook zo mijn eigen uitdagingen en zoektochten gehad. Ik ben van mening dat ieder van ons het recht heeft om er te mogen Zijn. Niet iedereen krijgt dit recht als vanzelf. Velen van ons knokken om erkenning en acceptatie. We vergeten dan vaak dat we ook zelf degenen zijn die onszelf niet erkennen en accepteren. Geluk begint bij het in verbinding zijn met je ziel en het houden-van-jezelf. Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten om u (opnieuw) in verbinding met uzelf te brengen.
 
In 2000 ben ik , op een van mijn zoektochten, in aanraking gekomen met Reiki. Ik heb een aantal behandelingen gehad en heb de 1e en 2e graad Reiki behaald. De beoefening van Reiki heeft mij vele inzichten gegeven. Echter was het voor mij niet genoeg en naast de Reiki heb ik cursussen intuïtieve ontwikkeling gevolgd. Ook heb ik een drie-jarige opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut gevolgd. Mijn persoonlijke reis op het spirituele pad bracht mij uiteindelijk bij de Voetreflexzone Therapie. Alle cursussen en opleidingen samen hebben mij opnieuw in verbinding gebracht met mijn oorspronkelijke energie, ik kon er weer gewoon Zijn.
 
Wat ik zo fijn vind aan de voetreflexmassages is het feit dat het gaat om een massage. Aanraken en aangeraakt worden. Fysiek en energetisch. Krachtig en aards. Ik vind het fijn om de reacties te zien van de mensen die de massage ontvangen. Men ontspant tijdens de massage en verteld later wat er allemaal aan verandering in gang is gezet. Vaak onverklaarbaar maar wel zichtbaar en positief ! Ik zie mensen letterlijk en figuurlijk weer op hun voeten gaan staan en in hun Kracht komen. Bijzonder …telkens weer … voor mij en voor de ontvanger …
Naast het masseren neem ik de tijd om naar uw verhaal te luisteren. Samen met de massage maakt dit dat ik 60-90 minuten met u aan het werk ben. 
 
Naast mijn prakrijk voor Voetreflexzone Therapie heb ik een reguliere baan. Ik werk 24 uur per week ambulant met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Werken met mensen met een verstandelijke beperking doe ik al sinds mijn 19e. In al deze jaren heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt. Kinderen, jongeren, volwassenen. Thuis wonend of zelfstandig wonend. Dagbesteding, woonvoorziening of ambulante begeleiding. Vooral de mensen met autisme kom ik dagelijks in dit werk tegen en vormen voor mij een rode draad in mijn werk. 
 
Sinds/Vanaf 1-8-2017 ga ik elke maandag naar een dagbestedingslocatie voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Ik behandel daar een aantal mensen met voetreflexzonetherapie. Heerlijk om mijn twee banen te kunnen en mogen combineren!

Als reflexzonetherapeut ben ik aangesloten bij de VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) en sta ik geregistreerd bij de overkoepelende organisaties RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en SCAG (Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen).
Hiermee voldoe ik aan de wet Wkggz en de AVG.
Om de kwaliteit te waarborgen ben ik als licentielid van de VNRT verplicht om een aantal bijscholingen per jaar te volgen.